
Αναστασόπουλος Σίμος
Ο Σίμος Αναστασόπουλος είναι απόφοιτος της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) και κάτοχος πτυχίου Master’s of Science της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών Αυτοκινήτων του Πανεπιστημίου του Michigan στο Ann Arbor.
Μετά τις σπουδές του στο Michigan εργάσθηκε για δύο χρόνια στη General Motors Corporation, σαν Μηχανικός εξέλιξης αυτοκινήτων, στο Πεδίο Δοκιμών στο Milford, Michigan. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1986, εκπλήρωσε την στρατιωτική του θητεία, και εντάχθηκε στο δυναμικό της ΠΕΤΣΙΑΒΑΣ Α.Ε. Το 2002 ανέλαβε χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας και το 2013 και χρέη Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου.
Τον Ιούλιο του 2020 ανέλαβε καθήκοντα Προέδρου στο Σύνδεσμο ΑΕ & ΕΠΕ.
Είναι επίτιμος Πρόεδρος του ΕλληνοΑμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, του οποίου διετέλεσε Πρόεδρος από τον Ιούνιο του 2013 έως τον Ιούνιο του 2019, ενώ διατελεί εκλεγμένος Πρόεδρος του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας. Επίσης είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας και μέλος του Γενικού Συμβουλίου του ΣΕΒ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών).
Ο Σίμος Αναστασόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957, είναι παντρεμένος με τη Πέγκυ Πετσιάβα και έχουν δύο κόρες.

Γιαμαρέλλος-Μπουρμπούλης Ευάγγελος
Ο Ευάγγελος Γιαμαρέλλος-Μπουρμπούλης αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών τον Ιούνιο 1994 ενώ έλαβε τον τίτλο του διδάκτορος το Φεβρουάριο 1998. Είναι παθολόγος και έχει εξειδικευτεί στην Ανοσολογία των Λοιμώξεων στο Πανεπιστήμιο Radboud της Ολλανδίας.
Είναι υπεύθυνος του Ερευνητικού Εργαστηρίου Ανοσολογίας των Λοιμώξεων και του Τακτικού Εξωτερικού Ιατρείου Ανοσολογίας των Λοιμώξεων της Δ΄Παθολογικής Κλινικής στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ. Παράλληλα είναι Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Λοιμωξιολογία» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Από το 2006 είναι συντονιστής της Ελληνικής Ομάδας Μελέτης της Σήψης (www.sepsis.gr). Κατά τα έτη 2012 και 2013 ήταν Επισκέπτης Καθηγητής Εντατικής Θεραπείας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ιένα Γερμανίας. Από τον Ιούλιο 2018 είναι Τακτικός Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμώξεων στη Δ΄Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ.
Τα κύρια ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην παθογένεια και στην ανοσοθεραπεία της σήψης και στην παθοβιολογία και στην ανοσοθεραπεία της διαπυητικής ιδρωταδενίτιδας. Για το ερευνητικό του έργο τιμήθηκε το 2009 με το Young Investigator Research Award από την European Society for Clinical Microbiology and Infectious Diseases. Έχει 384 δημοσιεύσεις σε ξενόγλωσσα ιατρικά πειροδικά με 16.021 αναφορές και δείκτη-h 64. Έχει λάβει 38 βραβεία για τις εργασίες του σε συνέδρια της ημεδαπής και 12 βραβεία σε συνέδρια της αλλοδαπής.
Είναι Πρόεδρος της European Shock Society και του European Sepsis Alliance.

Γραβάνης Αχιλλέας
Ο Αχιλλέας Γραβάνης είναι Καθηγητής Φαρμακολογίας, στην Ιατρική Σχολή του Παν/μιου Κρήτης και Ερευνητής στο Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας & Βιοτεχνολογίας του ΙΤΕ. Διετέλεσε, μέλος της Επιτροπής Προγράμματος Βιοϊατρικής Έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μέλος του Συμβουλίου της Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΑΔΙΠ) και Πρόεδρος του Τομεακού Επιστημονικού Συμβουλίου Βιοεπιστημών του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας & Τεχνολογίας (ΕΣΕΤ). Επίσης, εκλεγμένο Μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας & Καινοτομίας (ΕΛΙΔΕΚ). Συνεργαζόμενος Καθηγητής Έρευνας στο Κέντρο Ανάπτυξης Φαρμάκων του Πανεπιστήμιου Northeastern της Βοστώνης. Συνιδρυτής της spinoff εταιρίας βιοτεχνολογίας Bionature και Επιστημονικός Συνεργάτης της εταιρίας βιοτεχνολογίας Emulate του Παν/μιου Harvard. Έχει δημοσιεύσει 146 ερευνητικές εργασίες στο Pubmed (h-index: 47). Η ερευνητική του ομάδα αναπτύσσει συνθετικές ενώσεις, αγωνιστές των υποδοχέων των Νευροτροφινων, με νευροπροστατευτικές και νευροαναγεννητικες ιδιότητες και πιθανές εφαρμογές στην θεραπευτική αντιμετώπιση των νευροεκφυλιστικών ασθενειών. Επιπρόσθετα, η ομάδα του επικεντρώνεται σε τεχνολογίες τρισδιάστατων ικριωματων που φιλοξενούν νευρικά βλαστικά κύτταρα (brain one-a-chip) για την ανάπτυξη νευροεμφυτευματων για την θεραπευτικη βλαβών του νωτιαίου μυελού και νευροοαισθητήρων για την ανάπτυξη φαρμάκων κατά της νευροεκφυλισης και του εγκεφαλικού τραύματος.

Θεμιστοκλέους Μάριος
Ο Μάριος Θεμιστοκλέους είναι o Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας.
Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος διδακτορικού τίτλου από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας.
Εργαζόταν ως Νευροχειρουργός στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».
Διετέλεσε Πρόεδρος της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας, μέλος της Επιτροπής Συντονισμού και Παρακολούθησης της Κυβερνητικής Πολιτικής για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνoιού Covid -19 και Συντονιστής της Ειδικής Συμβουλευτικής Επιτροπής των δωρεών της «Πωτοβουλίας για την Υγεία» του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος εκ μέρους της Προεδρίας της Κυβέρνησης.
Υπήρξε Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Τομέα Ασφάλισης Υγειονομικών (πρώην ΤΣΑΥ-Ταμείο Ασφάλισης και Σύνταξης Υγειονομικών) και Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΤΑΑ (Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητων Απασχολουμένων).

Θέος Κώστας
Ο Δρ Κώστας Θέος είναι Γενικός Διευθυντής της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Ελληνική Παραγωγή – Συμβούλιο Βιομηχανιών για την Ανάπτυξη» που ιδρύθηκε το 2017 με πρωτοβουλία μικρών, μεσαίων και μεγάλων μεταποιητικών επιχειρήσεων και των βασικών Βιομηχανικών Συνδέσμων της χώρας.
Είναι Διπλωματούχος Μηχανικός ΕΜΠ και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου DEA και Διδακτορικού της Ecole Nationale des Ponts et Chaussées (Παρίσι).
Διετέλεσε Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού την περίοδο 2012-2015.
Έχει εργαστεί ως αρθρογράφος στην εφημερίδα «Ημερησία» σε θέματα οικονομίας και ανάπτυξης επί πέντε χρόνια.
Έχει διατελέσει μέλος του ΔΣ των εταιρειών «ΝΗΡΕΥΣ Α.Ε.» και «ΔΕΠΑ Α.Ε.».
Ήταν επικεφαλής του Γραφείου Στρατηγικής και Σχεδιασμού του Γραφείου του Πρωθυπουργού την περίοδο 2009-2011 και διετέλεσε επί 5,5 χρόνια Γενικός Γραμματέας Επενδύσεων και Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών με αρμοδιότητες τα αναπτυξιακά προγράμματα των διαρθρωτικών ταμείων της ΕΕ και τις ιδιωτικές επενδύσεις.

Καββαθάς Γιώργος
ΣΠΟΥΔΕΣ:
Απόφοιτος Ανώτερης Δημόσιας Σχολής Αξιωματικών Ε.Ν.
Τελειόφοιτος ΚΑΤΕΕ – Μηχανολόγων Μηχανικών
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ:
1982 – 1985 Αξιωματικός Ε.Ν.
1985 – 1987 Έφεδρος Π.Ν. (Α΄ Μηχανικός σε πολεμικό πλοίο)
1987 – 1989 Τεχνικός Διευθυντής ADAM’S ΕΠΕ – Αθήνα
1989 – 1999 Διευθυντής – Ιδιοκτήτης Εστιατορίου «ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ» – Αγ. Παρασκευή
1999 – 2005 Διευθυντής – Ιδιοκτήτης Εστιατορίου Αναψυκτηρίου «A.P. STADIUM CLUB» – Αγ. Παρασκευή
2003 – Σήμερα Διευθυντής – Ιδιοκτήτης Εστιατορίου «ΔΑΙΔΑΛΙΔΕΣ» & «gk catering» – Αγ. Παρασκευή
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ – ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ:
2013 – Σήμερα Πρόεδρος Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. (Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος)
2005 – 2012 Αντ/δρος Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. (Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος)
2013 – Σήμερα Πρόεδρος Δ.Σ. Ι.Μ.Ε. Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. (Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων)
2007 – 2012 Μέλος Δ.Σ. Ι.Μ.Ε. Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. (Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων)
2018 – Σήμερα Διοικητική Επιτροπή Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Υπεύθυνος Διεθνών Δημοσίων Σχέσεων και Σχέσεων με Κοινωνικούς Φορείς
2003 – 2012 Γ. Γραμματέας Π.Ο.Ε.Σ.Ε. (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων)
2012 – Σήμερα Πρόεδρος Π.Ο.Ε.Σ.Ε. (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων)
2010 – Σήμερα Πρόεδρος της «ΕΣΤΙΑΣ» Αστικής μη κερδοσκοπικής Εταιρείας για την προώθηση της Ελληνικής Διατροφής & Γαστρονομίας
2011 – Σήμερα Αντιπρόεδρος του «Κινήματος Πολιτών» για την προώθηση των Ελληνικών προϊόντων
2009 – Σήμερα Μέλος Δ.Σ. του Σωματείου Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων Αν. Αττικής «Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ»
ΕΠΙΣΗΣ ΜΕΛΟΣ: Έχει επίσης διατελέσει μέλος σε Διοικητικά Συμβούλια Ο.Τ.Α., Ν.Π.Δ.Δ. , Συνδικαλιστικών ενώσεων, Κοινωνικών φορέων και Συλλόγων.
ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ: Αγγλικά
Ο Γιώργος Καββαθάς είναι έγγαμος με τρία παιδιά.

Καρανίκας Γιώργος
Ο Γιώργος Καρανίκας γεννήθηκε το 1956 στην Έδεσσα. Έχει σπουδάσει Marketing και Διοίκηση Επιχειρήσεων.
Στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας εκλέγεται για πρώτη φορά το 2006 και καταλαμβάνει την θέση του Αντιπροέδρου .
Από το 2009 υπηρετεί την ΕΣΕΕ από τη θέση του Γενικού Γραμματέα, ενώ στις 25 Νοεμβρίου 2018 εκλέγεται Πρόεδρος.
Η ενασχόλησή του με τα κοινά των εμπόρων ξεκινάει στα μέσα της δεκαετίας του 1990. Το 2000 εκλέγεται πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Έδεσσας και στη συνέχεια αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Προέδρου της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.
Είναι, επίσης, Αντιπρόεδρος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).
Σήμερα δραστηριοποιείται ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων και είναι ιδιοκτήτης επιχείρησης λιανικής πώλησης καλλυντικών.

Κουτσογιάννη Κατερίνα
Η Κατερίνα Κουτσογιάννη γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης όπου και διαμένει μέχρι σήμερα. Το 2ΟΟ3 έχοντας αρκετή εμπειρία από τα προβλήματα που αντιμετώπισε ως ασθενής με ρευματοειδή αρθρίτιδα από πολύ νεαρή ηλικία σε συνεργασία με άλλους ασθενείς με ρευματικά νοσήματα ιδρύσαν τον Σύλλογο Ρευματοπαθών Κρήτης όπου σήμερα είναι Επίτιμος Πρόεδρος . Συμμετέχει ενεργά στο χώρο των οργανώσεων ασθενών με ρευματικά νοσήματα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό εμπλουτίζοντας την εμπειρία της με συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια και σεμινάρια. Το 2016 με στόχο την ενιαία έκφραση των ρευματοπαθών στην Ελλάδα ιδρύθηκε η Ομοσπονδία Συλλόγων Ασθενών Γονέων Κηδεμόνων και φίλων των παιδιών με ρευματικά Νοσήματα «ΡευΜΑζην» όπου εκλέχτηκε Πρόεδρος. Από το 2018 είναι Eupati fellow έχοντας ολοκληρώσει την 14μηνη εκπαίδευση στην European Patients Academy. Η οκταετής προσπάθεια για την ίδρυση μιας ενιαίας φωνής όλων των χρονίως πασχόντων είχε σαν αποτέλεσμα την ίδρυση της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος στην οποία συμμετέχουν 50 οργανώσεις απ’ όλες τις θεραπευτικές κατηγορίες όπου τον Νοέμβριο του 2019 έχει εκλεγεί ως Πρόεδρος.

Λιαργκόβας Παναγιώτης
Ο Παναγιώτης Λιαργκόβας έλαβε το πτυχίο του στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στη συνέχεια πραγματοποίησε μεταπτυχιακές και Διδακτορικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Clark της Μασαχουσέτης. Έχει υπάρξει υπότροφος του αμερικανικού προγράμματος Fulbright, του Κοινωφελούς Ιδρύματος Μπάκαλα και του Πανεπιστημίου Clark ως διδάσκων βοηθός Καθηγητή. Έχει διδάξει στο εξωτερικό στα Πανεπιστήμια Clark και Bologna και στην Ελλάδα στα Πανεπιστήμια Αθηνών, Πατρών και Κρήτης. Έχει επίσης διδάξει για περίπου 19 χρόνια στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ). Έχει εργαστεί ως ασκούμενος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Διεύθυνση των Διαρθρωτικών Ταμείων), ως ειδικός σύμβουλος στο Υπουργείο Οικονομικών, στο Υπουργείο Εξωτερικών και στο Δήμο Αθηναίων και ως Διευθυντής στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης. Κατά την περίοδο 2013-2018 ήταν επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή. Σήμερα είναι Πρόεδρος και Επιστημονικός Διευθυντής του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών και του Εθνικού Συμβουλίου Παραγωγικότητας. Είναι επίσης Jean Monnet Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Eιδικεύεται στη διεθνή και ευρωπαϊκή οικονομία, τη νομισματική πολιτική, την περιφερειακή και οικονομική ανάπτυξη και πολιτική. Το ερευνητικό του πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα διεπιστημονικό, συνδυάζοντας οικονομικά, διεθνές εμπόριο και χρηματοδότηση, στρατηγική, κοινωνικά ζητήματα, διοίκηση και επικεντρώνεται κυρίως σε δύο περιοχές: την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη (συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας). Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 100 άρθρα σε διεθνή ακαδημαϊκά περιοδικά και έχει εκδώσει περισσότερα από 20 βιβλία. Το τελευταίο του βιβλίο κυκλοφόρησε το 2018 από τις εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ με τίτλο «ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ. Ιστορία, Θεσμοί, Πολιτικές».

Ξανθός Ανδρέας
Ανδρέας Ξανθός έχει σπουδάσει Ιατρική στο Α.Π.Θ. και εργάστηκε ως Μικροβιολόγος στο Ε.Σ.Υ
Είναι μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και από το 2012 έως το 2014 ήταν υπεύθυνος του Τομέα Υγείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.
Τον Ιανουάριο του 2015 επανεκλέχτηκε
βουλευτής Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ και υπηρέτησε στη θέση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας από τον Ιανουάριο μέχρι τον Αύγουστο του 2015. Από τον Σεπτέμβριο του 2015 μέχρι τον Ιούλιο 2019 κατείχε τη θέση του Υπουργού Υγείας. Από τον Ιούλιο του 2019 είναι Βουλευτής Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ και Τομεάρχης Υγείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Παγώνη Ματίνα
Πρόεδρος Δ.Σ. Εταιρείας Παθολογίας Ελλάδος (Ε.Π.Ε.)
Συντονίστρια Διευθύντρια Γ΄ Παθολογικής Κλινικής, Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς»
Επιστημονικά Υπεύθυνη Λιπιδαιμικού Ιατρείου, Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς»
Πρόεδρος Επιστημονικού Συμβουλίου Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς»
Πρόεδρος Ανωτάτου Πειθαρχικού Π.Ι.Σ.
Πρόεδρος ΕΙΝΑΠ
Αντιπρόεδρος ΟΕΝΓΕ
ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ
Α΄ Προϋπηρεσία σε Νοσοκομεία, ιατρεία κ.λπ.
1) Από 21-04-83 μέχρι 20-04-84 στο Γ. Ν. Λήμνου (NΔ 67/68 Υπηρεσία Υπαίθρου)
2) Από 02-05-84 μέχρι 09-07-84 στο Γ. Ν. Λήμνου ( Ν. 1057/80)
3) Από 09-07-84 μέχρι 15-01-85 στο Γ. Ν. Λήμνου (Απόκτηση ειδικότητας)
4) Από 22-01-85 μέχρι 19-12-88 στο Γ.Ν. Α. «Η ΕΛΠΙΣ» (Απόκτηση ειδικότητας)
5) Από 08-12-89 μέχρι 13-05-93 στο Γ. Ν. Α. «Η ΕΛΠΙΣ» ως Επιμελήτρια Β΄ ΕΣΥ
6) Από 14-05-93 μέχρι 28-10-98 στο Γ.Ν.Α. «Γ.Γεννηματας» ως Επιμελ. Β΄ ΕΣΥ
7) Από 29-10-98 μέχρι 04-04-06 στο Γ.Ν.Α. «Γ.Γεννηματάς» ως Επιμελ. Α΄ ΕΣΥ
8) Από 04-04-06 μέχρι 01-12-08 στο Γ.Ν.Α. «Γ.Γεννηματάς» ως Αναπλ.
Διευθύντρια (Αρ. πρωτ. Υ10α/13335/4-4-2006 Απόφ. Υπ. Υγείας & Κοιν. Αλληλ.)
9) Από 01-12-08 Διευθύντρια της Γ΄ Παθολογ. Κλινικής του Γ.Ν.Α
«Γ.Γεννηματάς»
Β΄ Προϋπηρεσία στο Ελεύθερο Επάγγελμα
Από 20-10-83 μέχρι 14-6-84, χωρίς ειδικότητα, Ιατρικός Σύλλογος Λέσβου
(στο Υποκατάστημα ΙΚΑ Μύρινας Λήμνου)
ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
1. Εκπαιδευτική άδεια ενός έτους (αποφάσεις ΚΕΣΥ και Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας: 5058/27-4-95, ΔΥ13α/10189/9-5-95 και ΔΥ13α/ 44215/28-5-96) στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ιατρική Σχολή, Τομέας Παθολογίας, Καρδιολογική Κλινική (Ιπποκράτειο Γεν. Νοσοκομείο Αθηνών) στο Λιπιδαιμικό Ιατρείο από 4/9/95 μέχρι 4/9/96 υπό την διεύθυνση του καθηγητού Π.Κ.Τούτουζα.
2. Σεμινάριο με θέμα: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ Ε.Σ.Υ. για επιμόρφωση των γιατρών των Κέντρων Υγείας σε θέματα Γενικής Ιατρικής διάρκειας 76 ωρών από 27/11/95 μέχρι 09/12/95 (αριθμ. 0546/9-11-95 Τέλεξ Υπουργείου Υγείας-Πρόνοιας και αριθμ. πρωτ. 17923/21-11-95 Π.Γ.Ν. Α.) και ορίσθηκα ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (Εκπαιδευτική άδεια 15 ημερών).
3. Εκπαίδευση στο Institute of Arteriosclerosis Research του Wilhelms-University, Münster, Germany, υπό την διεύθυνση του Professor Dr. Med. Gerd Assmann, στο αντικείμενο «Lipoprotein Metabolism, Laboratory Traning Course », στο Münster Germany από 21 μέχρι 25 Νοvember 1994 .
ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΙ ΤΙΤΛΟΙ
Διδακτορική Διατριβή από το τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
1. «Διασταυρουμένη μελέτη της Βιοδιαθεσιμότητας και Βιοϊσοδυναμίας δισκίων Κλαριθρομυκίνης (Klarithromycin/Genepharm) ως προς το σκεύασμα αναφοράς της Κλαριθρομυκίνης (Klaricid), για την σύγκριση της αποτελεσματικότητας της εφ’ άπαξ λήψεως tabl. Klarithromycin/Genepharm σε δόση 250 mg σε σχέση με την εφ’ άπαξ λήψη tabl. Klaricid σε δόση 250mg σε υγιείς εθελοντές» (αρ.πρωτ. 20133/29-7-2002 απόφ. Ε.Ο.Φ.)
2. «The Lipid Treatment Assessment Project (L-TAP): Μία πολυκεντρική έρευνα παρατήρησης για την αξιολόγηση του ποσοστού των δυσλιπιδαιμικών ασθενών που λαμβάνουν υπολιπιδαιμική θεραπεία και επιτυγχάνουν τους στόχους της NCEP για την LDL-χοληστερόλη». (Αριθμ. πρωτ. Α 2581037/4-11-2002)
3. «Πανελλήνια Επιδημιολογική Μελέτη: Η Αρτηριακή Υπέρταση στην Ελλάδα. Μελέτη Hypertenshell. (14-1-2003)».
4. «Πολυκεντρική, τυχαιοποιημένη, παραλλήλων ομάδων, ελεγχόμενη από placebo μελέτη που συγκρίνει την αποτελεσματικότητα, ασφάλεια και ανεκτικότητα της ημερήσιας συγχορήγησης ezetimide 10 mg με ατορβαστατίνη 10 mg έναντι ezetimide placebo με ατορβαστατίνη 10 mg σε μη-θεραπευθέντες ασθενείς με πρωτογενή υπερχοληστερολαιμία και στεφανιαία καρδιακή πάθηση για τους οποίους η δίαιτα και η άσκηση έχουν αποτύχει» Κλινική μελέτη ΡΟ3396. (Απόφαση ΕΟΦ Αριθμ. Πρωτ. 15205/16-7-2003).
5. «Διασταυρούμενη μελέτη βιοϊσοδυναμίας δισκίων Simvastatin (Simvastatin/Genepharm) ως προς το σκεύασμα αναφοράς της Simvastatin (Zocor), για την σύγκριση της αποτελεσματικότητας της εφάπαξ λήψεως ενός δισκίου Simvastatin/Genepharm σε δόση 80 mg σε σχέση με την εφάπαξ λήψη ενός δισκίου Zocor σε δόση 80 mg σε υγιείς εθελοντές» (Απόφαση ΕΟΦ 19291, 29008, 35544/6-7-2004).
6. Επιδημιολογική έρευνα μελέτης-καταγραφής του Λιπιδαιμικού profile των κατοίκων των νησιών Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου (29/10-4/11/2004)
7. A randomized, 4-way crossover, bioequivalence study of Omeprazole/Genepharm 20 mg capsule (test product) versus Losec™/Astra Zeneca 20 mg tablet (reference product) under fed and fasted conditions, after oral administration as 1X20 mg capsule or tablet in healthy volunteers.
8. A randomized, 2-way crossover, bioequivalence study of Meloxicam/Genepharm 15 mg tablet (test product) versus Mobic/Boehringer Ingelheim 15 mg tablet (reference product) under fasted conditions, after oral administration as 1X15 mg tablet in healthy volunteers.
9. «Τυχαιοποιημένη, διασταυρούμενη, τριών περιόδων μελέτη βιοϊσοδυναμίας των δισκίων Pravastatin/Genepharm tablets 40 mg ως προς το σκεύασμα αναφοράς Pravachol/Ελλάς και Pravachol/Αυστραλίας tablets 40 mg, μετά από εφάπαξ λήψη σε υγιείς εθελοντές ενός δισκίου 40 mg σε κάθε περίοδο» (αριθμ. πρωτ. 2068/14-4-05 απόφ. Β΄ Πε.Σ.Υ.Π.).
10. «Τυχαιοποιημένη, διαστευρούμενη, μιάς δόσης, 2 περιόδων, μελέτη βιοϊσοδυναμίας των δισκίων Quinapril/Genepaharm 20 mg/tab, ως προς το σκεύασμα αναφοράς Accupril/Pfizer Ltd δισκία 20 mg/tab (Αυστραλίας),σε συνθήκες νηστείας, μετά από του στόματος χορήγηση 1 δισκίου 20 mg σε υγιείς εθελοντές» (Απόφαση ΕΟΦ 0-566/15η /25-7-05)
11. «Ανοιχτή τυχαιοποιημένη διασταυρούμενη μελέτη Βιοϊσοδυναμίας 2 περιόδων του υπό έρευνα σκευάσματος δισκίων Donepezil (Donepezil/GAP) ως προς το σκεύασμα αναφοράς τοῦ Donepezil (Arisept), για την σύγκριση της Βιοϊσοδυναμίας της ἐφ’ άπαξ λήψεως ενός δισκίου Donepezil/GAP σε δόση 10 mg σε σχέση με την ἐφ’ άπαξ λήψη ενός δισκίου Arisept σε δόση 10 mg σε υγιείς εθελοντές μετά ἀπό του στόματος χορήγηση (Αριθ. Πρωτ. 13960/12-5-06 Γ.Ν.Α. «Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ».
12. «Ανοιχτή τυχαιοποιημένη διασταυρούμενη μελέτη Βιοϊσοδυναμίας 2 περιόδων του υπό έρευνα σκευάσματος δισκίων Pramipexole (Pramipexole/GAP) ως προς το σκεύασμα αναφοράς του Pramipexole (Mirapexin/ Boehringen), για την σύγκριση της αποτελεσματικότητας της εφ’ άπαξ λήψεως ενός δισκίου Pramipexole/GAP σε δόση 0.7 mg σε σχέση με την εφ’ άπαξ λήψη ενός δισκίου Mirapexin/Boehringen σε δόση 0.7 mg σε υγιείς εθελοντές μετά από του στόματος χορήγηση» (αριθμ. πρωτ. Επιστ. Συμβ. 21837/21-9-07)

Ραγκούσης Ζαχαρίας
Ο Ζαχαρίας Ραγκούσης είναι Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer Hellas. Με 31 χρόνια πορείας στην φαρμακευτική βιομηχανία έχει ένα εντυπωσιακό βιογραφικό με πλούσια εμπειρία από διαφορετικές θέσεις.
Είναι Αντιπρόεδρος και Υπεύθυνος της Eπιτροπής Market Access του Δ.Σ. του ΣΦΕΕ και μέλος Δ.Σ. του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.
Ο Ζαχαρίας έχει πτυχίο Κτηνιατρικής από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Είναι παντρεμένος και έχει 1 παιδί.
Ξεκίνησε την καριέρα του στην Pfizer σαν Δ/ντης Oncology/Ophthalmology. Στη συνέχεια κατείχε θέσεις με αυξημένες υπευθυνότητες και έφτασε να κατέχει τη θέση του Business Unit Manager καθώς και να είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Pfizer Hellas από το 2012.

Υφαντόπουλος Ιωάννης
Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών στα Οικονομικά της Υγείας. Διευθυντής του Τομέα Διοικητικής Επιστήμης και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στα Οικονομικά της Υγείας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διετέλεσε Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ)και Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Δημόσιας Υγείας. Απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας (ΑΣΟΕΕ) (Bachelor of Science) και Διδάκτωρ (Doctor of Philosophy) του Πανεπιστημίου ΥΟΡΚ Αγγλίας. Επιστημονικός Σύμβουλος στο Υπουργείο Υγείας σε διαφορετικές Κυβερνήσεις, και εκπροσώπησε την Ελλάδα σε πολλές Παγκόσμιες και Πανευρωπαϊκές Συναντήσεις. Συμμετείχε ως Σύμβουλος σε Διεθνείς Οργανισμούς όπως η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (World Health Organization), η Παγκόσμια Τράπεζα (World Bank), η Ευρωπαϊκή Κοινότητα (European Commission), το Διεθνές Γραφείο Εργασίας (I.L.O.), και ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης. (O.E.C.D). Εργάσθηκε στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα (Στατιστική Υπηρεσία) (Eurostat), και δίδαξε σε Προπτυχιακά και Μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών σε διάφορα Πανεπιστήμια της Ευρώπης. Έχει δώσει επίσης πολλές διαλέξεις σε διάφορες χώρες της υφηλίου για την εφαρμοσμένη έρευνα και την αξιολόγηση των συστημάτων υγείας
Στην Ελλάδα διετέλεσε Μέλος της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος του Νοσοκομείου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Αντιπρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Κοινωνικής Φροντίδας, και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) του Οργανισμού κατά των Ναρκωτικών ΟΚΑΝΑ, του Ευγενιδείου Νοσοκομείου και της Διυπουργικής Επιτροπής για την Έρευνα. Στην αξιολόγηση των ερευνητικών κέντρων από Διεθνή Επιτροπή το 2005 έλαβε τον υψηλότερο βαθμό (5) για την διοίκηση, συνεργασία και διεθνή προβολή του ΕΚΚΕ.
Στη συγγραφική του δραστηριότητα περιλαμβάνονται 36 βιβλία και περισσότερα από 280 άρθρα που έχουν δημοσιευθεί από έγκυρους εκδοτικούς οίκους όπως το Oxford University Press, και το Springer, και έχουν μεταφραστεί στα Αγγλικά, τα Γαλλικά, Γερμανικά, Ισπανικά, Ρουμάνικα, Ρώσικα και Αζέρικα.